Op 16 Mei 2017 verzamelen we weer voor een nieuwe Ronde vanuit Leuven(onder voorbehoud)

Dit Blog is bestemd voor alle wielrenners van de"Ronde van de Pipeline" en alle andere fiets enthousiastelingen.

De ronde van de pipeline is een jaarlijks terugkerende wielermeerdaagse door België en/of Nederland.

De wielrenners zijn allemaal (oud)medewerkers van de Defensie Pijpleiding Organisatie en van de Belgian Pipeline Organsation.

Het is één en al gezelligheid en het fietsen doen we erbij !

zaterdag 19 april 2014


Vandaag 19 april 2014 reden wij de nu al legendarische DPO-Classic, Klaphek-Rhenen-Klaphek.
Begin van dit jaar stuurde ik een mailtje rond onder de fietsende collega's met de vraag of er nog behoefte was aan toertochtje als voorbereiding op de Ronde van de Pipeline 2014.
Al snel kwamen er alleen maar positieve reacties en moest ik dus op zoek naar een geschikt rondje, deze werd al snel gevonden in de omgeving van ons depot Klaphek.
Ook kwam de vraag of er vrienden mee mochten rijden, nou dat hebben we geweten, wat een opkomst, in één woord GEWELDIG !!

Om ook de wat minder getrainde renners de kans te geven om mee te rijden werd er ook een rit van 60 km uitgezet en de langere versie kwam op ongeveer 100 km uit.
Robert wilde graag helpen omdat hij dit rondje wel vaker gereden had, een weekje geleden werd de rit daarom nog verkend door Robert & Ralph en ontdaan van de slechte weggetjes.

Het verzamelen kon in de kantine op het depot, waarvoor dank aan de DPO.
Ik wist niet wat ik zag, een overvolle kantine met 28 fiets enthousiastelingen, TOP.

De eerste 30 km zouden beide groepen samen oprijden maar helaas kwam daar al na een kleine 20 km verandering in, Henk onze eigenste Toerdirecteur kon het tempo niet volgen en keerde om, de wind op de dijk stond pal tegen en dat brak hem op.
Er waren nog 4 renners die de korte route wilde rijden en ik vroeg dan ook aan hun of zij zich wilde laten afzakken zodat ze Henk weer mee op sleeptouw konden nemen, maar helaas was Henk voor de wind waarschijnlijk er als een raket van door gegaan :-)
Dus vervolgde wij onze weg totdat het noodlot toesloeg, Arnold raakte tijdens een rem actie het wiel van zijn voorganger en schoof van het asfalt en landde daarbij met zijn gezicht op een strookje met vuil en grind langs de weg.
Gelukkig was hij bij kennis al leek het er even op dat hij weg zou vallen, dus werd 112 gebeld om het e.e.a. te checken voor de zekerheid.
Als eerste was de politie ter plaatse, zij vertelde ons dat het wel even ging duren omdat het nogal druk was, er was namelijk nog een valpartij met fietsers geweest.
Arnold werd ondersteund door Theo, de groep is weer op de fiets gestapt alleen bleek dat er nu nog maar één renner de korte afstand wilde rijden.
Bij de splitsing gaf deze renner genaamd Frans aan dat hij wel met ons mee ging en dat terwijl hij nog nooit zo'n afstand had afgelegd.

Na de Rijnbrug bij Rhenen was de koffiestop gepland maar niet voordat wij een lusje "Grebbenberg" hadden gereden,
Goed om te zien dat er nu op deze beklimming een fietspad ligt zodat er niet meer op de autoweg gereden hoeft te worden.

Na de klim werden de remmen ingeknepen, de lokale horeca had niet op deze groep fietsers gerekend, zo leek de appeltaart meer op een ijstaart en was de serveerster ondanks dat ze de bestelling had opgenomen de tel kwijtgeraakt.
Maar we werden er wel heel gastvrij ontvangen, dat maakt dan weer veel goed.

Nu nog ongeveer 55 km tot aan de finish, maar eerst nog een paar leuke kuitenbijtertjes, zoals "Paardenveld" en de "Defensieweg", hierna was het echt gedaan met klimmen en konden we genieten van een heerlijke wind in de rug waarbij de km's/h aardig opliepen en moesten de voorrijders regelmatig een halt worden toegeroepen.

Na 90 km waren er toch een paar renners die het hogere tempo niet bij konden benen en omdat het toch nog maar een klein stukje was werd er een scheiding van de groep toegestaan en werd er op eigen tempo naar het depot gereden.
De snelle mannen hadden nu de Lekdijk om even de gaskraan vol open te zetten.

Bij aankomst op het depot was er een heerlijke lunch geregeld door Robert waarmee we de verloren calorieën aan konden vullen.

Verder is de rit zonder problemen verlopen, een enorme pluim voor Frans die voor het eerst en onverwachts deze 100 km heeft afgelegd, chapeau !

Op de valpartij na was het in mijn ogen een zeer geslaagde dag, veel positieve geluiden gehoord en dat vraagt om een vervolg.
We zetten in om in 2015 wederom een DPO-Classic te organiseren maar dan vanaf de locatie Markelo.






0 reacties:

Een reactie posten